2,9 milijuna EUR za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina

Cilj ovoga Natječaja je pomoći malim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj, uključenje članova gospodarstva u rad na poljoprivrednom gospodarstvu i zaradu dovoljno prihoda za dostojanstven život za ostanak na ruralnom području čime se pridonosi smanjenju nezaposlenosti na ruralnom području i socio-ekonomskom osnaživanju nacionalnih manjina.

Natječajem se financiraju projekti na područjima jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četîri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti u skladu s Odlukom o razvrstavanju jediníca lokalne í područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti („Narodne novine”, broj 3/24.) i u kojima je udio pripadnika pojedine nacionalne manjine u stanovništvu viši od 5 % prema Popisu stanovništva iz 2021. Prihvatljivi projekti za financiranje temeljem ovog Natječaja s područja Vukovarsko-srijemske županije su projekti s područja općina Borovo, Gunja, Markušica, Drenovci, TOMPOJEVCI, Trpinja i Negoslavci.

Ukupni planirani iznos financijskih sredstava za ovaj Natječaj je 2.900.000,00 EUR, a iznos potpore po korisniku je najviše do 10.000,00 EUR s PDV-om.

Prihvatljivi prijavitelji su mala poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika/Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava prije 1. siječnja 2024. godine, ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva od 1.000 EUR SO do 7.000 EUR SO izračunate na temelju važećeg EVPG kalkulatora, organízacijskih oblika:

a) obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (dalje u tekstu: OPG)

b) samoopskrbno obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (dalje u tekstu SOPG).

Jedan (isti) prijavitelj (SOPG/OPG) može prijaviti samo jedan projekt, odnosno podnijeti samo jednu prijavu na ovaj natječaj.

Početak podnošenja prijava moguć je od 11. rujna 2024. godine, a krajnji rok za podnošenje prijave na Natječaj je 4. listopada 2024. godine.

Više informacija na: mailto: https://poljoprivreda.gov.hr/

https://poljoprivreda.gov.hr/vijesti/2-9-milijuna-eur-za-financiranje-projekata-lokalne-infrastrukture-i-ruralnog-razvoja-na-podrucjima-naseljenim-pripadnicima-nacionalnih-manjina/7070

VIŠE VIJESTI...

Skip to content